HRV  ENG

Htjeli bismo da nas upoznate kroz ono u čemu smo najbolji, gdje smo sigurni - kroz naš rad. U njemu istinski uživamo i radimo ga s velikom strašću pa naši pacijenti to i prepoznaju.

Ovdje možete nešto naučiti o nekim dijelovima stomatologije, možda naći svoj problem i moguće rješenje, ali i otprilike steći dojam kakvo biste iskustvo mogli imati liječeći se kod nas.

Implantologija

Implantologija se bavi nadomještanjem izgubljenih zubi dentalnim implantatima koji su načinjeni od titana i imaju sposobnost "sraštavanja" s kosti (oseointegracija).

Simptomi

  • gubitak jednog ili više zubi, a želite sačuvati susjedne zube od brušenja i izradbe mosta
  • proteza s kojom niste zadovoljni i želite fiksno rješenje
  • most kojeg želite zamijeniti međusobno odvojenim krunicama jer želite optimalnu higijenu između svakog zuba

Terapija

Postupak implantacije izvodi se pod lokalnom anestezijom kakvu dobijete i za bilo koji drugi stomatološki zahvat poput izrade ispuna. Načine se dvo i trodimenzionalne rendgenske snimke područja čeljusti gdje želimo implantirati. Surađujemo s najboljim rendgenskim laboratorijima u gradu čiji su nam digitalni snimci najpouzdaniji a izlaganje rtg zrakama je najmanje moguće. Zatim se uzmu otisci i izliju modeli sadreni pozitivi Vaše čeljusti te se isplanira cijeli postupak implantacije.

Kod same ugradnje implantata dobijete detaljne upute o tome kako se ponašati nakon što dobijete implantat, kako održavati higijenu, hladiti mjesto implantacije kako ne bi oteklo i sl., a nakon toga se čeka 3 do 6 mjeseci kako bi se dogodila spomenuta oseointegracija. Za to vrijeme, implantati se u ustima ne vide jer su prekriveni sluznicom, a nakon spomenutog perioda, na implantate se stavljaju kapice koje služe za optimalno formiranje sluznice oko buduće krunice i drugih nadomjestaka zubi.

Imamo puno iskustva s protetskim radovima na implantatima i oni su naša posebna specijalnost, od najjednostavnijih krunica do kompliciranih teleskopskih radova.

Nakon nekoliko tjedana, pristupa su uzimanju otisaka i laboratorijskoj izradbi željenog nadomjeska koji će u ustima biti vjerna replika zubi i obnašati njihovu funkcijsku i estetsku ulogu. Imamo puno iskustva s protetskim radovima na implantatima i oni su naša posebna specijalnost, od najjednostavnijih krunica do kompliciranih teleskopskih radova.

Nakon što Vam izradimo nadomjeske na implantatima, u redovitim vremenskim intervalima Vas zovemo na kontrolu jer je za trajnost ovih radova od presudne važnosti higijena i profesionalno čišćenje i mi ćemo brinuti da Vas stalno remotiviramo za njegu i u njoj Vam pomognemo.

Naši implantolozi su poznati i iskusni njemački stručnjaci koji koriste najkvalitetnije švicarske i njemačke implantate (Straumman, Friadent-Ankylos, XiVE) firmi koje su vodeći svjetski inovatori i sami su zaduženi za napretke u implantologiji.

Na tržištu postoji jako puno proizvođača implantata, ali među njima postoje i ogromne razlike u kvaliteti i zato smo bili vrlo pažljivi s odabirom.

Treba znati da 'odbacivanje' dentalnih implantata u praksi zapravo ne postoji i da je uspješnost implantacije, ukoliko se i pacijent i terapeut drže strogih pravila struke i higijene, iznimno visoka. Zato ovaj oblik terapije smatramo apsolutno najboljim rješenjem bezubosti koje moderna stomatologija nudi.

Saznajte više

American Academy of Periodontology — Dental Implants

Pročitajte više o našem stručnom timu

Saznajte nešto o nama i prije nego što nas upoznate. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte više o našem timu

Pratite nas na društvenim mrežama!

Jeste li znali da termin možete dogovoriti i putem Facebooka i Twittera?